Trei cosmonauți ruși au decolat vineri dimineață de pe Pământ spre Stația Spațială Internațională și au ieșit din racheta Soyuz puțin peste trei ore mai târziu – toți purtând costume de zbor galbene cu dungi și accente albastre, culorile drapelului național ucrainean.

Pe o transmisiune în direct creată de agenția spațială rusă Roscosmos, cei trei cosmonauți – Oleg Artemyev, Denis Matveyev și Sergey Korsakov – au putut fi văzuți intrând pe rând în stația spațială, plutind în mediul de gravitație zero și îmbrățișându-i pe cei șapte astronauți care se aflau deja pe orbită.

Îmbrăcămintea lor galben aprins include și două pete de albastru, alb și roșu – culorile drapelului rusesc – pe braț și pe piept.La scurt timp după ce au ajuns pe Stația Spațială Internațională, trioul a vorbit la telefon cu interlocutorii, inclusiv cu membrii familiilor care le-au urat o misiune de succes.

Întrebat de un interlocutor despre alegerea vestimentației, Artemyev a răspuns că fiecare echipaj are voie să își aleagă propriile culori dintr-un stoc de echipamente. 

Fostul astronaut NASA Scott Kelly, care a comandat trei expediții la bordul Stației Spațiale Internaționale, a scris vineri pe Twitter, atât în rusă, cât și în engleză, că cei trei cosmonauți ruși au ajuns în “galben ucrainean!”.

În lipsa unui răspuns definitiv din partea rușilor, alții au emis și ei teoria că ținutele galbene și albastre ar putea reprezenta culorile Universității Tehnice de Stat Bauman din Moscova, alma mater a celor trei astronauți și o instituție importantă pentru studii de inginerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.