Protestatarii ecologiști au continuat să blocheze terminalele petroliere din Marea Britanie, în cadrul unei campanii de perturbare a industriei combustibililor fosili, în ciuda zecilor de arestări din întreaga țară. 

Susținătorii organizației Just Stop Oil au început acțiunea la primele ore ale dimineții de vineri la rafinăriile din apropierea Londrei, Birmingham și Southampton.

În ciuda a cel puțin 34 de arestări, activiștii au continuat să întrerupă terminalele petroliere sâmbătă dimineața și au declarat că au obținut acces la alte situri. 

Grupul a anunțat pe rețelele de socializare că a blocat terminalele Navigator din Essex, postând fotografii cu protestatari în veste hi-vis pe un camion-cisternă, iar alții blocând un drum cu un banner pe care scria “Just Stop Oil”. 

Aceștia  au declarat că protestatarii au blocat accesul la parcul de camioane Titan Truck Park și au dezvăluit o rețea subterană secretă de tuneluri care duce la acest sit. Această evoluție înseamnă că drumurile de acces principale și de urgență la terminalele petroliere critice sunt închise.

Grupul cere guvernului să pună capăt extinderii noilor proiecte de petrol și gaze. Just Stop Oil a declarat că în campania din această săptămână au trecut de la utilizarea tacticilor de nesupunere civilă la exercitarea rezistenței civile. Ca urmare a blocajelor, rețeaua de distribuție prin conducte de petrol ExxonMobil UK a închis trei dintre terminalele sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.