Sarah Palin și-a anunțat candidatura pentru singurul loc din Alaska în Camera Reprezentanților din SUA, fiind prima sa candidatură la o funcție publică după mai bine de un deceniu. 

“America se află într-un punct de cotitură”, a declarat Palin într-o declarație publicată pe contul său de Twitter în care și-a anunțat candidatura. “Pe măsură ce am privit cum extrema stângă distruge țara, am știut că trebuie să fac un pas înainte și să mă alătur luptei. 

“În acest moment critic din istoria națiunii noastre, avem nevoie de lideri care să combată agenda socialistă a stângii, de guvernare mare, care pune capăt Americii”, a mai spus ea.  

Aceasta va fi prima campanie politică a lui Palin de când a fost contracandidatul lui John McCain în campania în urma căreia Barack Obama a fost ales președinte în noiembrie 2008.

Locul din Camera Reprezentanților din Alaska a devenit vacant după ce republicanul Don Young a murit subit luna trecută, la vârsta de 88 de ani, după mai bine de patru decenii de mandat. 

Un scrutin primar special este stabilit pentru 11 iunie. Primii patru candidați care vor obține cele mai multe voturi vor avansa la alegerile speciale din 16 august, în cadrul cărora se va folosi votul pe bază de clasament, un proces în conformitate cu un nou sistem electoral aprobat de alegători în 2020. Câștigătorul va îndeplini restul mandatului lui Young, care expiră în Ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.