Premierul Boris Johnson a fost anunțat marți că va primi o amendă pentru că a încălcat regulile de izolare din Downing Street, devenind astfel primul deținător al funcției sale care a fost găsit încălcând legea.

Într-un comunicat, Poliția Metropolitană din Londra a declarat că a identificat cel puțin 50 de încălcări ale legii în cadrul anchetei sale privind scandalul “partygate”, care i-a adus grave prejudicii dlui Johnson. 

Deși poliția nu a menționat numele celor amendați, biroul primului ministru a declarat ulterior că atât dl Johnson, cât și cancelarul Trezoreriei, Rishi Sunak, au fost anunțați că vor primi notificări de penalizare fixă pentru încălcarea legii.

În declarația sa, Poliția Metropolitană a precizat că ancheta privind acuzațiile de încălcare a regulilor de izolare Covid în Whitehall și Downing Street, complexul de birouri și locuințe oficiale din centrul guvernului britanic, “continuă să progreseze” și că, începând de marți, a făcut “peste 50 de sesizări pentru notificări de penalizare fixă”, procesul de aplicare a unei amenzi fără o înfățișare în instanță. 

Anunțul de marți a reaprins imediat furia legată de scandalul “partygate”, liderul Partidului Laburist din opoziție, Keir Starmer, cerând demisia domnului Johnson. 

Mai importantă, însă, va fi reacția parlamentarilor din Partidul Conservator aflat la guvernare, singurul grup care ar putea forța o moțiune de cenzură. Acest lucru s-ar întâmpla dacă 54 dintre ei ar cere una.

În timp ce această perspectivă părea iminentă la începutul acestui an, când criza amenința să îl înlăture pe dl Johnson de la putere, norocul său politic a revenit de atunci în mare parte datorită atenției acordate războiului din Ucraina.

Unii legislatori care au cerut în mod oficial un vot privind viitorul dlui Johnson și-au retras cererile, argumentând că nu este momentul să îl înlocuiască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.