Elon Musk nu se va alătura consiliului de administrație al Twitter, ceea ce reprezintă o răsturnare de situație după ce săptămâna trecută a fost dezvăluit faptul că a devenit cel mai mare acționar al Twitter – și a primit o numire ulterioară în consiliu.

Directorul general al Twitter, Parag Agrawal, a transmis duminică seară pe Twitter vestea pe Twitter, inclusiv o notă trimisă personalului său.”Numirea lui Elon în consiliul de administrație urma să intre oficial în vigoare pe 4/9, dar Elon a împărtășit în aceeași dimineață că nu se va mai alătura consiliului”, a scris Agrawal. “Cred că acest lucru este spre binele tuturor”. 

Elon Musk a anunțat săptămâna trecută că a cumpărat 73,5 milioane de de acțiuni ale companiei Twitter, reprezentând o cotă de 9,2%, devenind astfel acționarul principal. Agrawal a spus la acea vreme că Musk se va alătura consiliului de administrație și l-a descris pe miliardarul de la Tesla drept „un susținător pasionat și un critic înverșunat al serviciului” și „exact ceea ce avem nevoie”.

În prezent, Elon Musk este cel mai bogat om din lume și are peste 80 de milioane de urmăritori pe Twitter. „Elon este cel mai mare acționar al nostru și vom rămâne deschiși contribuției sale”, a declarat Agrawal.

Antreprenorul miliardar a folosit des Twitter-ul pentru a-și expune opinia și a făcut mai multe declarații controversate despre probleme și persoane publice.

Decizia lui Musk vine după ce sâmbătă a postat un mesaj prin care se întreba dacă rețeaua socială este „pe moarte” și în care îi critica pe utilizatorii care au foarte mulți urmăritori, dar postează foarte rar.

Musk a anunțat luna trecută că se „gândește serios” să înființeze o nouă rețea socială, declarându-se dezamăgit de Twitter pentru că nu ar respecta principiile libertății de exprimare și, astfel, ar submina democrația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.