Costurile en gros ale energiei electrice din Australia sunt în creștere, prețurile pentru cea mai mare parte a pieței naționale de electricitate fiind duble față de cele promovate de guvernul Morrison în bugetul de luna trecută.

Prețurile pentru luna aprilie sunt prognozate la 175 de dolari pe megawatt pe oră în Queensland, cele mai mari dintre principalele state de pe coasta de est, arată datele ASX futures. New South Wales nu este departe, la 173 dolari/MWh, în timp ce Australia de Sud la 150 de dolari și Victoria la puțin peste 100 de dolari.

Prețurile care sunt un factor care afectează facturile de energie electrică ale gospodăriilor sunt în contradicție cu afirmațiile guvernului Morrison, care a susținut încă de la bugetul federal de luna trecută că a redus prețurile la electricitate.

Directorul executiv al companiei de consultanță EnergyQuest, Graeme Bethune, a declarat că scumpirea prețurilor la energie a fost cauzată în parte de reducerea producției de energie electrică a centralelor pe cărbune.

Pentru a umple golul, generatoarele au folosit mai mult gaz, dar acest lucru a venit la un cost puternic crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina, care a perturbat piețele energetice globale. 

Energia produsă de centralele pe cărbune a atins un nivel record pentru această perioadă a anului de când a fost înființată piața națională de electricitate, în urmă cu aproape un sfert de secol. Producția a scăzut cu 342 gigawați-oră, cota de piață a cărbunelui fiind de 62% față de 66% cu un an înainte, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.