Președintele Vladimir Putin a acordat o denumire specială de elită unei unități militare pe care Ucraina a acuzat-o de comiterea de crime de război în orașul Bucha.

Citând “eroismul și vitejia în masă”, dar fără a face nicio mențiune despre războiul Rusiei în Ucraina, decretul semnat luni de Putin a acordat Brigăzii 64 de infanterie motorizată titlul onorific de Gărzi. 

Ministerul ucrainean al Apărării a identificat la începutul acestei luni unitatea ca fiind una implicată în crime de război în timpul ocupației orașului Bucha, un oraș care a atras atenția internațională pentru rapoartele privind atrocitățile comise de Rusia în timpul războiului.

Peste 350 de cadavre au fost adunate până în prezent în suburbia Kievului, aproape toate fiind împușcate, potrivit șefului poliției din regiunea capitalei.În momentul în care trupele rusești s-au retras din Bucha, la 1 aprilie, fotografiile și videoclipurile cu bombardamente nediscriminatorii, gropi comune, torturi și execuții de civili au stârnit un val de proteste la nivel mondial.

Oficialii americani și europeni au legat noile sancțiuni care vizează economia rusă în această lună de dovezile de crime de război. 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. 

În singurele sale comentarii publice de până acum cu privire la presupusele atrocități, Putin le-a comparat săptămâna trecută cu atacurile americane asupra unor orașe precum Raqqa din Siria, iar apoi a calificat afirmațiile lui Bucha drept “false”. 

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a calificat invazia Rusiei în țara sa drept genocid, declarație susținută ulterior de președintele american Joe Biden.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.