Rusia a lansat ceea ce ministrul de externe Serghei Lavrov a precizat ca fiind o a doua fază a războiului din Ucraina, iar primele indicii arată că aceasta ar putea decurge mai bine pentru Rusia decât prima.

După o noapte feroce de bombardamente de artilerie de-a lungul unei linii de front de 482 km (300 mile) în est, forțele rusești au cucerit marți un buzunar de teritoriu, inclusiv orașul Kreminna, potrivit guvernatorului regional ucrainean.

Ca urmare, ele amenință să încercuiască o zonă din vârful frontului de est care, potrivit unui analist militar, deține până la 40% din trupele ucrainene din regiune.

Coloane de tancuri și alte vehicule blindate au fost văzute, de asemenea, îndreptându-se spre nord pe drumul dinspre portul Mariupol (sud-est), orașul asediat unde ultimul grup de apărători este încă baricadat în buncărele unei uzine siderurgice.

“Dacă rușii pot încercui aceste trupe, vor încerca să le secătuiască de muniție și forță de muncă, la fel ca la Mariupol”, a declarat Osint Aggregator, platforma unui analist militar care colectează așa-numitele date din surse deschise privind conflictul, într-o discuție pe Twitter. “Rușii au redeschis o axă sudică în încercarea de a începe această încercuire”.

În ciuda avantajelor în ceea ce privește numărul de trupe și armele de foc, un oficial de securitate a declarat cabinetului că moralul scăzut și o abordare fragmentată în curs de desfășurare sugerează că noua ofensivă nu va fi decisivă, comandanții ruși repetând greșeli anterioare, a declarat Biden

Unii analiști militari au subliniat, de asemenea, numărul încă relativ mic de trupe rusești, estimat la aproximativ 80.000, pentru amploarea misiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.