După reacții negative pe rețelele de socializare, Delta Air Lines a revenit asupra unui comentariu care susținea în mod fals că coronavirusul, care continuă să reprezinte peste 35.000 de cazuri noi pe zi, a devenit “un virus sezonier obișnuit”.

Compania aeriană a făcut comentariul luni, într-un anunț în care a precizat că nu va mai solicita măști – o măsură pe care au luat-o mai multe companii aeriene americane după ce un judecător federal a anulat obligativitatea folosirii măștilor în mijloacele de transport în comun.

Delta Air Lines a rescris declarația marți, după ce mai multe persoane – inclusiv experți în sănătate publică – au acuzat transportatorul că a răspândit informații eronate.

Comunicatul spune acum că linia aeriană este “ușurată” să vadă că mandatul privind masca a fost ridicat, deoarece coronavirusul “trece la un virus respirator mai ușor de gestionat – cu tratamente mai bune, vaccinuri și alte măsuri științifice pentru a preveni bolile grave”.

De la începutul pandemiei, covidul-19, boala cauzată de coronavirus, a reprezentat peste 80 de milioane de cazuri și peste 985.000 de decese în Statele Unite, potrivit datelor de la Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor.

Chiar dacă peste 80% dintre americani au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar cazurile din întreaga țară au scăzut în ultima vreme, în fiecare zi sunt raportate încă 1.400 de noi spitalizări și 375 de noi decese.

Cazurile de coronavirus au crescut în nord-estul țării, deoarece subvarianta omicron BA.2, foarte transmisibilă, a devenit dominantă în Statele Unite, cauzând peste 74% din infecții.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.