Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul de “inconsecvență” în discuțiile cu Moscova privind încetarea războiului din Ucraina și a minimalizat perspectiva unei întâlniri imediate cu omologul său ucrainean Volodymyr Zelenskyy. 

Putin i-a spus vineri președintelui Consiliului European, Charles Michel, că guvernul ucrainean arată că nu este pregătit să caute soluții reciproc acceptabile, a declarat Kremlinul. 

Michel a cerut, de asemenea, o încetare a focului cu ocazia Paștelui ortodox care se apropie și o trecere sigură pentru civilii care încearcă să părăsească orașele asediate, cum ar fi Mariupol. 

El a adăugat că orice întâlnire directă cu Zelenskyy depinde de progresele înregistrate în discuțiile continue dintre oficialii celor două părți, care au avut loc ultima dată în persoană în Turcia, la 29 martie, înainte ca Moscova să lanseze o nouă ofensivă în estul Ucrainei. 

În timpul discuțiilor dintre cei doi, Putin a acuzat, de asemenea, Kievul că refuză să permită trupelor ucrainene blocate în vasta oțelărie Azovstal din Mariupol să se predea, a declarat Kremlinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.