Vizita ministrului de externe ucrainean Dmitro Kuleba în România

0
443

În contextul războiului din Ucraina care continuă de 58 de zile, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, se află astăzi în vizită în România. Acesta a fost întâmpinat de prim-ministrul Nicolae Ciucă și a avut consultări cu omologul său român Bogdan Aurescu.

Dmitro Kuleba a avut de dimineață o întâlnire cu premierul României, Nicolae Ciucă, în care s-a discutat despre dezvoltarea cooperării comerciale,  energetice și a infrastructurii, concentrându-se pe metode de diversificare a rutelor pentru exporturiloe ucrainene. Acesta a ținuț să mulțumească României pentru sprijinul acordat Ucrainei și primirea refugiaților ucraineni pe pagina sa de Twitter.

Pe parcursul zilei, au urmat consultările ministrului Bogdan Aurescu cu omologul ucrainean în care ministrul de externe român a reiterat sprijinul necontenit al României atât față de independența și integritatea teritorială ale Ucrainei, cât și pentru tragerea la răspundere a atrocităților comise de forțele rusești în Ucraina.

De asemenea, șeful diplomației române l-a asigurat pe ministrul de externe ucrainean că România va continua să sprijine Ucraina prin oferirea de ajutor umanitar, gestionarea ajutorului din mai multe țări prin hub-ul logistic român, sprijin în reconstruirea Ucrainei și în demersurile privind aderarea în Uniunea Europeană.

La finalul consultărilor, au avut loc declarații comune de presă ale miniștrilor de externe, Bogdan Aurescu și Dmitro Kuleba, care pot fi vizionate pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/58482.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.