Președintele Biden intenționează să o nominalizeze pe Bridget Brink pentru a fi următorul ambasador al SUA în Ucraina, a anunțat luni Casa Albă.

Anunțul a fost făcut în timp ce Blinken și secretarul Apărării, Lloyd Austin, s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, în prima vizită americană la nivel înalt în Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Oficialii au declarat că operațiunile diplomatice americane vor fi reluate săptămâna aceasta în Ucraina, într-un prim pas spre redeschiderea Ambasadei SUA din Kiev.

“Deceniile de experiență ale lui Brink o fac pe aceasta deosebit de potrivită pentru acest moment din istoria Ucrainei”, a declarat luni Departamentul de Stat într-un comunicat.

Ucraina nu a mai avut un ambasador american din 2019. Nominalizarea lui Brink este menită să umple un gol diplomatic care a rămas de când președintele Donald Trump a îndepărtat-o fără ceremonii pe Marie Yovanovitch din această funcție în 2019 – o mișcare care a fost analizată cu atenție în timpul primei anchete de destituire a lui Trump.

La începutul invaziei rusești, Brink a vizitat granița Slovaciei cu Ucraina, unde a declarat că a fost martoră la “scena sfâșietoare” a refugiaților care fugeau de violență.

“Inima mea este alături de fiecare victimă a acestui război fără sens”, a scris ea într-o declarație.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.