Un judecător federal din Louisiana a declarat luni că intenționează să blocheze planurile administrației Biden de a elimina restricțiile de frontieră din perioada pandemiei, cunoscute sub numele de Titlul 42.

Ordinul în așteptare al judecătorului districtual Robert R. Summerhays, numit de Trump în Districtul de Vest din Louisiana, este posibil să împiedice administrația Biden să elimine treptat restricțiile înainte de data limită de 23 mai stabilită de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru expirarea măsurilor din Titlul 42.

Summerhays a ținut luni o conferință Zoom între statele și avocații Departamentului de Justiție, care a fost închisă presei, postând după aceea un scurt rezumat în care își afirmă intenția de a acorda un ordin de restricție temporară împotriva administrației Biden.

Judecătorul a ordonat apoi celor două părți să discute “termenii specifici care trebuie să fie conținuți în ordinul de restricție temporară și să încerce să ajungă la un acord”.

O astfel de hotărâre ar putea însemna o amânare politică pentru oficialii lui Biden, care s-au confruntat cu apeluri din interiorul propriului partid pentru a amâna termenul limită și pentru a dezvolta un plan mai detaliat pentru a face față presiunilor suplimentare la frontieră pe care le așteaptă.

Texasul a intentat vineri un proces separat în tandem cu Immigration Reform Law Institute și America First Legal, o organizație non-profit condusă de Stephen Miller și alți foști membri ai administrației Trump care i-au îndemnat pe republicani să facă campanie pe tema aplicării legii imigrației și să lovească în dosarul președintelui Biden la frontieră.

Oficialii republicani de stat au susținut declarațiile judecătorului. “Aceasta este o victorie uriașă pentru securitatea frontierelor, dar lupta continuă”, a declarat procurorul general al statului Missouri, Eric Schmitt (republican), într-un tweet.

Republicanii, care își fac campanie pe baza dosarului lui Biden privind frontierele, susțin că efectele unei creșteri a migrației se fac simțite în toată țara, inclusiv creșterea numărului de decese cauzate de supradoze, pe care ei le leagă de drogurile introduse ilegal peste graniță.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.