Noile variante omicron, descoperite de oamenii de știință sud-africani în această lună, sunt probabil capabile să eludeze vaccinurile și imunitatea naturală în urma unor infecții anterioare, a declarat șeful unităților de secvențiere genetică care au realizat un studiu asupra tulpinilor.

Tulpinile BA.4 și BA.5 par a fi mai infecțioase decât linia anterioară BA.2, care la rândul ei era mai infecțioasă decât varianta omicron originală, a declarat Tuliosaid Tulio de Oliveira, șeful institutelor de la universitățile din KwaZulu-Natal și Stellenbosch.

Având în vedere că aproape toți sud-africanii fie au fost vaccinați împotriva coronavirusului, fie au avut o infecție anterioară, creșterea actuală a numărului de cazuri înseamnă că este mai probabil ca tulpinile să fie capabile să evite apărarea organismului decât să fie pur și simplu mai ușor de transmis, a spus de Oliveira.

Africa de Sud este văzută ca un indicator cheie al modului în care varianta omicron și variantele sale vor evolua în restul lumii. Oamenii de știință din Africa de Sud și Botswana au descoperit omicron în noiembrie, iar Africa de Sud a fost prima țară care a înregistrat un val major de infecții ca urmare a acestei variante.

Noile sublinii reprezintă aproximativ 70% din noile cazuri de coronavirus din Africa de Sud, a declarat de Oliveira într-o serie de postări pe Twitter.

“Scenariul nostru principal pentru Omicron BA.4 și BA.5 este că acesta crește numărul de infecții, dar acest lucru nu se traduce în spitalizări mari și decese”, a spus el.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.