Germania a semnalat că nu se va opune unui embargou al Uniunii Europene asupra petrolului rusesc, dar și-a exprimat scepticismul că acesta este cel mai eficient mijloc de a-i face rău lui Vladimir Putin.

Ministrul Economiei, Robert Habeck care este și vicecancelar în cadrul coaliției de guvernare de la Berlin a avertizat că oprirea importurilor de petrol rusesc ar provoca pagube serioase pentru cea mai mare economie europeană, inclusiv penuria de aprovizionare și “prețuri enorme”.

Habeck a declarat marți că Germania și-a redus deja dependența de petrolul rusesc suficient de mult pentru a face ca un embargo total să fie “gestionabil”, ceea ce ar putea crea premisele unei interdicții la nivel continental care ar bulversa comerțul global cu petrol.

Ponderea petrolului rusesc în importurile Germaniei a scăzut la aproximativ 12%, de la 35% înainte de invazia din Ucraina, a declarat Habeck în timpul unei vizite la Varșovia.

Habeck a precizat în interviul de joi că este sceptic cu privire la un embargo petrolier, argumentând că o astfel de măsură ar putea fi”contraproductivă”, deoarece ar putea permite Rusiei să aprovizioneze alte țări la un preț și mai mare.

Există “alte posibilități” pe care aliații occidentali le discută pentru a afecta Rusia și a încerca să pună capăt războiului, a spus Habeck, refuzând să ofere detalii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.