Forțele rusești au bombardat joi seara capitala Ucrainei, Kiev, în timpul unei vizite a secretarului general al ONU, Antonio Guterres. 

Două rachete au fost trase asupra orașului, inclusiv una care a lovit etajele inferioare ale unei clădiri rezidențiale de 25 de etaje, rănind cel puțin 10 persoane, au declarat oficialii.

Șeful Organizației Națiunilor Unite a vizitat orașe ucrainene în care au fost descoperite dovezi de ucidere în masă a civililor după retragerea forțelor rusești. 

Mykhailo Podolyak, un consilier al șefului biroului președintelui, a scris pe Twitter: “Lovituri cu rachete în centrul Kievului în timpul vizitei oficiale a lui @antonioguterres.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că districtul Shevchenkivskyi din partea de nord-vest a orașului a fost lovit de două ori, provocând incendii în cel puțin două clădiri înalte. 

Exploziile au trimis în aer coloane de fum negru și au avut loc la scurt timp după ce cei doi lideri au ținut o conferință de presă în care Guterres a condamnat atrocitățile comise în orașe precum Bucha, unde au existat dovezi de ucidere în masă a civililor. 

Autoritățile au declarat că șeful ONU și echipa sa sunt în siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.