Oficialul american s-a întâlnit cu liderul Volodimir Zelenski, cu care a discutat despre invazia rusă și ajutorul oferit de Administrația Biden armatei ucrainene. Politiciana a asigurat Kievul că America îi este alături în lupta cu rușii.

Pelosi, a doua în linia de succesiune la președinția SUA, a devenit oficialul american de cel mai înalt rang care a călătorit în această țară de la invazia Rusiei. Vizita ei urmează celei efectuate la sfârșitul săptămânii trecute de secretarul de stat Antony Blinken și de secretarul apărării Llyod Austin.

“Delegația noastră a călătorit la Kiev pentru a trimite un mesaj inconfundabil și răsunător întregii lumi: America este ferm alături de Ucraina”, a declarat Pelosi într-o declarație publicată duminică de biroul său.    

 Președintele Volodymyr Zelenskiy a arătat imagini de la vizita lui Pelosi pe contul său de Twitter în limba ucraineană duminică dimineața devreme. “Vă mulțumim pentru că ați ajutat la protejarea suveranității și integrității teritoriale a statului nostru!”, a scris el pe Twitter.

Videoclipul îl arată pe Zelenskiy dând mâna cu Pelosi și cu alți legislatori americani pe străzile din Kiev, printre care democrații Gregory Meeks din New York.

Întâlnirea de sâmbătă seară cu Zelenskiy a durat trei ore. Delegația lui Pelosi se va deplasa mai departe la Varșovia, unde se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și cu oficiali de rang înalt, potrivit declarației anterioare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.