Rusia afirmă că Israelul susține “regimul neonazist de la Kiev”, ridicând miza tensiunilor cu Tel Avivul din cauza războiului care face ravagii în Ucraina.

După ce șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, a spus că Adolf Hitler avea origini evreiești, declarație care a provocat furie în Israel, fiind catalogată drept una „de neiertat” și ”scandaloasă” de ministrul de Externe, Yair Lapid, instituția condusă de Lavrov acuză Guvernul israelian că sprijină ”regimul neonazist de la Kiev”.

„Am acordat atenție declarațiilor antiistorice ale șefului ministerului de externe israelian, Yair Lapid, care explică în mare măsură tendința actualului guvern israelian de a sprijini regimul neonazist de la Kiev”, a transmis Ministerul rus de Externe, într-un mesaj pe Twitter.

Postarea conține și un link către un eseu publicat de Ministerul de Externe de la Moscova despre ceea ce susține că este o dovadă a antisemitismului în Ucraina.

Tensiunile diplomatice dintre Rusia și Israel au început după ce ministru rus Serghei Lavrov a susținut că originea evreiască a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski ”nu neagă elementele naziste din Ucraina”.






LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.