Germania a sprijinit o propunere a Comisiei Europene de a impune o interdicție de import progresivă a petrolului rusesc pentru a pedepsi Moscova pentru decizia sa de a invada Ucraina. 

Perioada de tranziție este suficientă pentru a aranja alternative, a declarat miercuri ministrul Economiei, Robert Habeck, în fața reporterilor, după o retragere de două zile a cabinetului la Meseberg, lângă Berlin. El a adăugat că ar putea fi posibile în continuare întreruperi pe măsură ce Germania renunță la livrările rusești. 

El a spus că principala provocare este o rafinărie din Schwedt, în apropiere de granițele poloneze, care este operată de Rosneft PJSC din Rusia și care are puține stimulente pentru a schimba furnizorii. Germania pregătește o legislație care ar putea deschide calea pentru preluarea controlului asupra instalației. 

UE propune introducerea treptată a unei interdicții asupra țițeiului rusesc în următoarele șase luni și oprirea importurilor de combustibili rafinați până la sfârșitul anului, ca parte a celei de-a șasea runde de sancțiuni menite să sporească presiunea asupra președintelui rus Vladimir Putin. 

Pe fondul turbulențelor de pe piețele de gaze și energie, Germania analizează cum să reacționeze la profiturile neașteptate ale companiilor energetice, însă ministrul de finanțe, Christian Lindner, a declarat că guvernul ar trebui să evite taxarea “profiturilor în exces” pentru a nu diminua resursele destinate investițiilor în energie regenerabilă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.