Un dispozitiv care a fost descoperit vineri în subsolul biroului Ria Novosti din cartierul Steglitz din Berlin era “probabil incendiar”, potrivit poliției. O anchetă privind “obiectul periculos” este încă în curs de desfășurare.

Anchetatorii criminaliști și procurorii din Berlin au identificat sâmbătă un dispozitiv găsit și distrus într-o clădire rezidențială în care locuiau angajații unei agenții de presă rusești în cartierul Steglitz din oraș, au anunțat autoritățile berlineze.

Dispozitivul a fost găsit vineri, iar anchetatorii analizează cât de periculos a fost și pe cine viza, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Berlin, ca răspuns la o solicitare de informații în cursul dimineții.

O declarație comună a poliției și a procurorului orașului în după-amiaza zilei a precizat că posibila motivație a plasării dispozitivului face acum obiectul unei anchete a departamentului de securitate de stat din cadrul poliției criminale de stat din Berlin și a biroului procurorului. 

“Ieri, serviciile de urgență au găsit un obiect periculos în clădirea unei agenții de presă rusești din Steglitz, care era probabil un dispozitiv incendiar”, a scris pe Twitter poliția din Berlin. “A fost distrus de specialiști”.

Ambasada Rusiei la Berlin a declarat că o sticlă a fost aruncată vineri seara printr-o fereastră a blocului de apartamente și că, în timpul percheziției ulterioare, a fost găsită o bombă improvizată, pe care, potrivit ambasadei, geniștii germani au identificat-o și dezactivat-o.

Ministerul de Externe al Rusiei a cerut sâmbătă ca autoritățile din Germania și din alte state din Uniunea Europeană și NATO să ia măsuri pentru a proteja jurnaliștii ruși și familiile acestora în străinătate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.