Orașul portuar ucrainean Odesa a fost lovit sâmbătă de noi atacuri cu rachete rusești, în timp ce autoritățile militare de la Kiev au afirmat că una dintre dronele lor a scufundat o a doua navă rusă în Marea Neagră.

Afirmația ucraineană potrivit căreia ar fi distrus o altă navă rusă – după scufundarea navei de război Moskva în Marea Neagră luna trecută – a fost însoțită de imagini care arată ceea ce ar fi fost o lovitură a unei drone Bayraktar asupra unei nave ancorate pe Insula Șerpilor.

O contraofensivă împotriva Rusiei pare să se intensifice și în nord, unde analiștii au declarat că armata ucraineană ar putea fi capabilă să scoată forțele rusești din raza de acțiune a artileriei din al doilea oraș al țării, Harkov, în zilele următoare.

“Parada tradițională a flotei rusești din Marea Neagră din 9 mai anul acesta va avea loc în apropierea Insulei Șarpelui – pe fundul mării”, a scris pe Twitter Ministerul ucrainean al Apărării.

Fotografii din satelit analizate de Associated Press arată urmările unui aparent atac cu dronă ucraineană, efectuat vineri asupra pozițiilor rusești de pe Insula Șerpilor, cu un fum negru și gros care se ridică în aer.

Între timp, mai multe rachete au lovit Odesa mai devreme sâmbătă, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului local ucrainean.

Loviturile din afara orașului au fost date de patru rachete de croazieră rusești lansate din avioane, potrivit Nataliei Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional de sud al armatei ucrainene.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.