Statele Unite au autorizat un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, a anunțat Departamentul de Stat, ridicând totalul acestui tip de asistență la 3,8 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei în această țară. 

Președintele Joe Biden îndeamnă Congresul să aprobe mai multe fonduri, spunând că acestea vor ajuta Kievul pe câmpul de luptă și în discuțiile cu Rusia.

Într-o declarație făcută vineri, secretarul de stat american Antony Blinken a precizat că pachetul va include arme și echipamente suplimentare din stocurile Departamentului Apărării, fără a intra în mai multe detalii. 

“Vom continua să furnizăm Ucrainei armele pe care forțele sale le folosesc în mod eficient pentru a-și apăra țara și libertatea concetățenilor lor”, a declarat Blinken, adăugând că ajutorul militar vine alături de alte eforturi ale Washingtonului de a sprijini Kievul și de a pune presiune asupra Moscovei. 

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, i-a îndemnat pe aliații occidentali ai țării să trimită armament greu suplimentar pentru a ajuta Kievul să împiedice ofensiva rusă în regiunea Donbas, în estul țării. 

La începutul zilei de vineri, președintele american Joe Biden a declarat că noul pachet de asistență pentru securitate va include “muniții de artilerie suplimentare, radare și alte echipamente”.

Cu toate acestea, cel mai recent pachet de armament american pălește în comparație cu dimensiunea celor anterioare autorizate de administrația Biden. 

Luna trecută, Washingtonul a aprobat două pachete de ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, care includeau sisteme de artilerie obuziere și muniția aferentă, precum și vehicule blindate, elicoptere și drone armate. 


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.