Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, afirmă că comunitatea internațională trebuie să se asigure că Rusia este trasă la răspundere pentru crime de război.

Annalena Baerbock, a promis că va asigura tragerea la răspundere pentru crimele comise de trupele rusești în Ucraina, în timpul unei vizite în zonele devastate de război din jurul Kievului.

“Le datorăm victimelor nu doar să comemorăm aici, ci și să îi tragem la răspundere pe făptași. Asta este ceea ce vom face ca și comunitate internațională, aceasta este promisiunea pe care putem și trebuie să o facem aici, la Bucha”, a declarat Baerbock în timpul unei călătorii neanunțate în Ucraina, marți, în timpul unei vizite neanunțate în Ucraina.

Baerbock a fost însoțită în vizita sa de procurorul general al Ucrainei, care investighează crimele.

Șefa misiunii de monitorizare a drepturilor omului a Națiunilor Unite în Ucraina, Matilda Bogner, a declarat marți că a primit rapoarte potrivit cărora peste 300 de bărbați, femei și copii au fost uciși în mod ilegal în Bucha în timpul ocupației.

În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, Baerbock a declarat că nu poate exista un teren comun cu Rusia, un “agresor” care nu respectă regulile și comite crime de război.

Separat, ministrul olandez de externe, Wopke Hoekstra, s-a aflat, de asemenea, într-o vizită neanunțată în Ucraina marți. El a precizat pe Twitter că a vizitat Irpin, un alt oraș din apropiere de Bucha, unde se presupune că trupele rusești au comis atrocități.

Hoekstra urma să se întâlnească mai târziu în cursul zilei cu Kuleba și cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului olandez de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.