Liz Cheney, membră a Congresului Wyoming, a acuzat conducerea partidului său republican că permite “naționalismul alb, supremația albă și antisemitismul”, într-un mesaj dur după masacrul rasist de la o băcănie din Buffalo.

Cheney, care a fost înlăturată anul trecut din poziția de republican numărul 3 în Camera Reprezentanților după ce s-a alăturat grupului de anchetă privind atacul din 6 ianuarie de la Capitoliu, a îndemnat liderii partidului, într-un tweet, să “renunțe și să respingă aceste opinii și pe cei care le susțin”.

Comentariile ei au fost făcute pe fondul unei examinări tot mai amănunțite a figurilor republicane care au îmbrățișat teoria rasistă a “marii înlocuiri” pe care ucigașul din Buffalo ar fi citat-o într-un manifest pe care l-a folosit pentru a justifica crimele.

Deși un număr din ce în ce mai mare de legislatori și candidați republicani au promovat teoria discreditată a conspirației, inclusiv JD Vance, candidatul susținut de Donald Trump care a câștigat săptămâna trecută alegerile primare republicane pentru Senat în Ohio, mulți cred că mesajul lui Cheney se adresează unei singure persoane: președinta conferinței republicane din Camera Reprezentanților, Elise Stefanik.

Adam Kinzinger, care este singurul alt republican din comisia din Camera Reprezentanților care investighează eforturile de insurecție ale lui Trump, a postat propriul tweet în care a criticat promovarea teoriei de către Stefanik ca fiind “josnică”.

Duminică, el a adăugat o altă postare, cerând ca Stefanik, McCarthy și congresmenii republicani extremiști Marjorie Taylor Greene și Madison Cawthorn să fie “înlocuiți”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.