Duminică, secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kubela înainte de o reuniune NATO pentru a discuta despre securitatea Ucrainei.

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kubela înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai NATO pentru a discuta despre securitatea Ucrainei și pentru a reitera sprijinul Statelor Unite pentru fostul stat sovietic.

Statele Unite au ajutat această țară devastată de război încă de când Rusia a început agresiunea militară în Ucraina, oferind ajutor militar și impunând sancțiuni dure împotriva Federației Ruse. Recent, POTUS Joe Biden a anunțat un ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Blinken se va afla în Germania și Franța în această săptămână. El va participa, de asemenea, la discuțiile ministeriale ale UE pentru a discuta despre cum să răspundă la războiul Rusiei din Ucraina și cum să mențină stabilitatea economică.

Cei doi lideri se află la Bruxelles pentru o reuniune a miniștrilor de externe ai NATO, care a fost programată pentru a evalua situația din Ucraina la fața locului și pentru a coordona eforturile de a oferi Ucrainei ajutorul umanitar și armele de care are nevoie pentru a se apăra împotriva Rusiei.

Între timp, miniștrii de externe din Grupul celor șapte țări (G7), după ce s-au reunit sâmbătă în Germania, au îndemnat Rusia să ridice embargoul asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră, permițând exportul de cereale, îngrășăminte și alte produse agricole esențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.