Rusia a interzis permanent intrarea în țară a aproape 1.000 de americani, inclusiv a președintelui Biden și a vicepreședintelui Harris, ca răspuns la sprijinul acordat de Statele Unite Ucrainei și la sancțiunile istorice cu care se confruntă Moscova la aproape trei luni de la invazia sa.

Sâmbătă, Ministerul rus de Externe a publicat o listă actualizată cu 963 de americani cărora li s-a interzis intrarea în Rusia – o măsură în mare parte simbolică, care cuprinde o colecție largă de membri ai administrației Biden, republicani, directori din domeniul tehnologiei, jurnaliști, legislatori care au murit, cetățeni americani obișnuiți și chiar actorul Morgan Freeman.

“În contextul răspunsului la sancțiunile antirusești impuse în mod constant de către Statele Unite și în legătură cu solicitările primite cu privire la componența personală a “listei noastre naționale de oprire”, Ministerul rus de Externe publică o listă a cetățenilor americani care au interdicție permanentă de a intra în Federația Rusă”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Unii dintre cei menționați în lista de sâmbătă, printre care Biden, secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin, au fost sancționați în martie și li s-a interzis intrarea în Rusia.

Lista pare să includă oficiali importanți din administrația Biden, precum Harris, secretarul pentru transporturi Pete Buttigieg și fostul secretar de presă al Casei Albe Jen Psaki. Fiul președintelui, Hunter Biden, este, de asemenea, menționat, la fel ca și fostul secretar de stat Hillary Clinton.Rusia a afirmat sâmbătă că lista a fost publicată ca răspuns la “acțiunile ostile întreprinse de Washington” în timpul invaziei din Ucraina.

“Rusia nu caută confruntarea și este deschisă la un dialog onest, reciproc respectuos, separând poporul american, care este întotdeauna respectat de noi, de autoritățile americane, care incită la rusofobie, și de cei care le servesc”, a scris Ministerul de Externe. “Acești oameni sunt cei care sunt incluși pe “lista neagră” a Rusiei.

“Mai mulți americani care au intrat pe “lista neagră” a Rusiei au răspuns pe rețelele de socializare. Michael Carpenter, ambasadorul american la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, a declarat cu obrăznicie că a face parte din listă a fost “o onoare”.

Norman Barbosa, un fost procuror federal care acum lucrează la Microsoft, a remarcat cum a fost “într-o companie bună” cu aproape 1.000 de americani.Donna Brazile, un strateg politic veteran și fost președinte interimar al Comitetului Național Democrat, s-a întrebat de ce președintele rus Vladimir Putin a inclus-o printre cei cărora li s-a interzis accesul în Rusia.

“Oh, bine, eu susțin guvernele democratice în detrimentul dictatorilor conduși de autoritari”, a scris ea pe Twitter. “La revedere Putin!”Reprezentanta Lori Trahan (D-Mass.) a subliniat că includerea ei pe lista americanilor interziși de către Rusia nu o va face să se răzgândească în privința invaziei.

“Dacă Vladimir Putin crede că interzicerea permanentă a accesului meu în Rusia mă va schimba sprijinul meu pentru Ucraina, am vești proaste pentru el. Nu este așa”, a scris ea. “Statele Unite sunt alături de Ucraina”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.