Întrucât forțele rusești au capturat principalele porturi ucrainene, ceea ce a dus la blocarea aprovizionării cu alimente, Ucraina a stabilit acum două rute terestre alternative.

În declarația despre acest lucru, Dmytro Kuleba,  a declarat că țara a stabilit două rute terestre alternative pentru a livra exporturile de alimente și a salva Africa și alte regiuni de foamete. “Rusia pune milioane de oameni în pericol de foamete prin blocarea porturilor noastre.

Rusia trebuie să pună capăt blocadei sale pentru a permite exportul complet și liber, a scris el pe Twitter.

Anterior, vineri, deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a declarat că “operațiunea militară specială” a Rusiei a adus deja o insecuritate alimentară severă la nivel mondial.

Potrivit legiuitorului, peste 47 de milioane de persoane sunt susceptibile de a suferi de insecuritate alimentară din cauza războiului în curs de desfășurare.

Ea a spus că forțele rusești au blocat principalul port ucrainean și a adăugat că, dacă porturile din Marea Neagră vor fi deblocate, s-ar putea evita criza.

Într-o postare pe Twitter, deputatul a făcut apel la liderii mondiali să înceapă o operațiune militară în portul maritim blocat pentru a aborda situația de urgență.

Potrivit unui raport recent al cotidianului The New York Times, Ucraina reprezintă 10% din producția de grâu din lume, însă, din cauza agresiunii rusești, exportul acestei cereale, un aliment de bază la nivel mondial, s-a redus la o zecime.

Potrivit raportului, războiul a întrerupt unele transporturi internaționale de grâu, ceea ce a dus la o penurie acută și la creșterea prețurilor la nivel mondial. La începutul lunii trecute, ministrul ucrainean al agriculturii, într-un discurs televizat, a declarat că forțele rusești țintesc acum stocurile de cereale, ceea ce a dus la mutarea multor stocuri ale țării în alte locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.