Marea Britanie instruiește viitori soldați ucraineni

0
1451
https://www.militaryimages.net/threads/ukrainian-military.5930/page-88

Agenția ucraineană de presă Ukrinform anunța astăzi că personalul Regimentului Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie va instrui aproximativ 10,000 de ucraineni cu deloc sau puțină experiență militară. Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat pe Facebook că ucrainenii vor urma cursuri intensive de pregătire care să îi ajute să apere țara împotriva agresiunii Rusiei.

Instruirea este una de bază constând în mânuirea armelor, primul ajutor pe câmpul de luptă, aptitudini militare pe timp de conflict și Legea Conflictului Armat. Fiecare modul al cursului va dura câteva săptămâni și aproape 1,050 de persoane din Regimentul Forțelor Aeriene Regale britanic va asigura instruirea viitorilor soldați. Ea va avea loc pe terenurile de instrucție deținute de Ministerul Apărării din Marea Britanie. Guvernul britanic a achiziționat mitraliere de asalt identice cu cele folosite în lupta reală de pe front pentru soldații ucraineni.

Această măsură face parte din programul demarat de Marea Britanie pentru susținerea Ucrainei în conflictul cu Federația Rusă care a însumat până acum 2,3 miliarde de dolari ajutor militar incluzând aici arme anti-tanc și sisteme de lansare a rachetelor.

Potrivit TheGuardian, dar și altor surse de presă online, încă de la începutul lunii acesteia Marea Britanie a primit persoane din Ucraina care urmau să fie pregătite să devină soldați.  Majoritatea nu au experiență militară și s-au oferit voluntar să participe la apărarea statului ucrainean.

Potrivit site-ului de știri american zenger.news, Marea Britanie a mai instruit un efectiv de aproximativ 22,000 de soldați pentru Ucraina în cadrul Operațiunii Orbital care s-a desfășurat între 2015 și 2022. Conform sursei britanice The Sun, instruirea de acum este inedită prin faptul că are loc pe pământ britanic, în vreme ce operațiunea Orbital a prevăzut instruire pe teritoriul ucrainean. Temerile existente aici sunt evident legate de timpul îndelungat, care înseamnă cel puțin câteva luni, pentru o pregătire adecvată a soldaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.