Colin P. Clarke, Director de Cercetare la Soufan Group, scrie pentru publicația LA Times că Rusia ar putea recurge la acte de terorism pe teritoriul NATO, chiar împotriva civililor, ca urmare a pierderilor suferite pe câmpul de bătălie din Ucraina.

Stim deja, după comportamentul Rusiei în Siria, unde a bombardat spitale, sau din Cecenia, unde a ras orașul Groznîi de pe fața pământului, că nimic nu este prea mult pentru Vladimir Putin iar posibilitatea terorismului pe teritoriul NATO crește.

Rusia, prin serviciile sale secrete, în special prin intermediul GRU (serviciile secrete ale armatei), au operat deja cu impunitate pe teritoriul NATO, dovadă fiind asasinarea lui Alexander Litvinenko și tentativa de asasinat a familie Skripal. Ambele operațiuni au implicat agenți nucleari și chimici, deci Moscova are un prag foarte ridicat de toleranță cu privire la ce crede că poate face pe teritoriul NATO.

Clarke citează și postări pe Telegram ale subgrupării Wagner numită Rusich care îndeamnă imigranții ruși din Europa să atace sau să blocheze transporturi NATO sau “să rezolve alte probleme”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.