Trezoreria SUA: Wagner Group este desemnată organizație criminală transnațională

0
790
Sursa treasury.gov

Compania militară privată rusă Wagner Group a fost desemnată de către Departamentul Trezoreriei din Statele Unite drept organizație criminală internațională, în același timp aplicând sancțiuni îndreptate împotriva unor indivizi sau organizații din cadrul complexului militar industrial rus. Aceste sancțiuni au scopul de a degrada capacitatea acestor organizații și indivizi să contribuie la efortul de război al Rusiei împotriva Ucrainei și a Vestului, în general.

Așa cum este explicat în comunicatul de presă, Wagner Group reprezintă o organizație militară prezentă în multe țări, de cele mai multe ori acționând în direcția atingerii unor obiective ale Kremlinului în zona respectivă (în Republica Democrată Congo, de exemplu), adeseori folosind violență extremă pentru a le atinge. Desi Wagner Group era acoperită de un pachet de sancțiuni emise de autoritățile din Statele Unite în 2017, această desemnare drept organizație criminală transnațională va facilita deblocarea unor sume suplimentare de bani pentru a fi folosiți în combaterea grupării ruse.

Comunicatul de presă detaliază, de asemenea, și entitățile și indivizii asociați cu Wagner. Printre acestea se numără o companie privată chineză Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute Co. LTD care a facilitat accesul unei companii rusești, Joint Stock Company Terra Tech, la imagini comerciale din satelit sau de provenind de la aparate de zbor fără pilot. Compania cu sediul în Emiratele Arabe Unite, Kratol Aviation, a fost sancționată ca urmare a utilizării avioanelor și infrastructurii logistice proprii pentru operațiuni Wagner Group în Republica Centrafricană, acolo unde au comis abuzuri extreme.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.