Secretarul general al ONU, António Guterres, face o declarație publică asupra conflictului din Gaza.

Într-un mesaj publicat pe platforma X (fostul Twitter) pe 25 octombrie 2023, António Guterres susține că suferința și pierderile palestinienilor nu pot justifica atacurile Hamasului. Totodată, liderul Națiunilor Unite mai adaugă faptul că nici atacurile Hamas nu pot justifica, la rândul lor, „pedeapsa colectivă” a cetățenilor palestinieni.

Conflictul dintre Israel și Palestina a început pe 7 octombrie 2023 odată cu ofensiva fără precedent a organizației teroriste Hamas. Această grupare s-a format în 1987, în 2007 preluând controlul puterii în Fâșia Gaza. Scopul său declarat este eliberarea Palestinei.

Atacul Hamas din 7 octombrie a cauzat mai mult de 800 de morți israeliene. Răspunsul militar al statului Israel a cauzat, în același timp, alte 500 de morți palestiniene, susține publicația Al Jazeera. De atunci, numărul victimelor celor două state este într-o creștere continuă. Conflictul a devenit din ce în ce mai grav atât pentru ambele părți, cât și pentru pentru întreaga comunitate internațională.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.