Răsturnare de situație privind Brexit-ul

0
526
BBC.com

După ce Prim Ministrul Angliei și liderul Partidului Conservator, Theresa May, a supraviețuit unui vot de încredere în cadrul partidului său și nu a privit avizele favorabile pe care le spera din partea Comisiei Europene, aceasta înfruntă și numărul mare de miniștri englezi care consideră că “Acordul negociat de Theresa May pentru Brexit este mort”, potrivit publicației The Times.

Cu atât mai mult, și fostul premier Tony Blair, acordă un statut de neîncredere mișcării susținute de actualul Prim Ministru și transmite faptul că liderii europeni ar trebui să se pregătească pentru un al doilea referendum privind Brexit.

De aceeași opinie este și ministrul Finanţelor Philip Hammond – acesta încearcă să privilegieze pista unui al doilea referendum, în cazul în care celelalte opţiuni se epuizează.

Pe de altă parte, se găsesc și grupuri formate din miniștrii care consideră că nu mai este necesară o a doua consultare cu poporul, precum ministrul de Interne Sajid Javid şi ministrul Mediului Michael Gove.

Subiectul Brexit-ului deține o poziție extrem de importantă pe scena politică englezească și oferă un context nesigur de dezvoltare și luare de decizii pe plan european, îngrădind astfel scena politică la nivelul micro dat de țara insulară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.