Departamentul de Stat îl numește pe Joe Asperman “terorist global”

0
585
sursa Twitter

Într-o declarație de presă din data de 23 martie anul curent, Departamentul de Stat al Statelor Unite l-a declarat pe cetățeanul francez Joe Asperman “terorist global”. În afara informațiilor din declarația de presă, conform cărora Asperman ar fi fost implicat în mod direct în utilizarea armelor chimice din Siria în favoarea ISIS, nu există alte detalii legate de acest individ, notează Le Parisien. Textul declarației de presă poate fi regăsit tradus integral mai jos.

Departamentul de Stat l-a numit pe Joe Asperman drept Terorist Global Special Desemnat conform Secțiunii 1(b) din Ordinul Executiv (E.O.) 13224. E.O. 13224 impune sancțiuni persoanelor străine pentru care s-a determinat că au comis sau reprezintă un risc semnificativ să comită acte de terorism care amenință securitatea cetățenilor americani, securitatea națională, politica externă sau economia Statelor Unite. Această numire încearcă să îi refuse lui Asperman resursele necesare pentru a plănui și îndeplini alte atacuri teroriste. Printre alte consecințe, toate proprietățile și interesele sale care fac subiectul jurisdicției Statelor Unite sunt blocate și entitățile americane le este în general interzis în a se angaja în orice fel de tranzacții cu acesta.

Cetățeanul francez Joe Asperman este un expert cu vechime în arme chimice care lucrează pentru ISIS. Asperman a supervizat operațiunile de producție chimică din Siria pentru ISIS și desfășurarea acestor arme chimice pe frontul de luptă.

Acțiunile de astăzi au rolul de a informa publicul american și comunitatea internațională de faptul că Asperman a comis sau prezintă riscul semnificativ de a comite acte de terorism. Desemnările etichetei de terorist expun și izolează organizațiile și indivizii și le refuză acestora accesul la sistemul financiar american. Mai mult, desemnările pot ajuta impunerea legii din partea agențiilor americane și a altor guverne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.