Casa Albă: întâlnire între Donald Trump și șeful spionajului nord-coreean, Kim Yong Chol

0
597
Sigla Casa Albă, sursa YouTube

Sarah Sanders, Secretarul de Presă de la Casa Albă, a distribuit pe contul oficial de Twitter imagini de la întâlnirea din Biroul Oval dintre președintele american și șeful spionajului din Coreea de Nord, Kim Yong Chol. 

Emisarul nord-coreean s-a aflat într-o vizită oficială în capitala americană pentru a-i prezenta lui Donald Trump o scrisoare redactata de Kim Jong Un, liderul suprem al Coreei de Nord. The Guardian îl numește pe Kim Yong Chol drept întruchiparea omului din interior în partidul comunist din Coreea de Nord. Kim a avut o ascensiune cu bătaie lungă în Coreea, fiind soldat la frontiera cu Coreea de Sud, în zona demilitarizată, ofițer de legătură la Națiunile Unite și participant la negocierile inter-coreene din anii 90. În prezent are rangul de general de patru stele și șef al principalului serviciu de intelligence din Coreea de Nord. Kim este oficialul nord-coreea cu cel mai înalt rang care vizitează Casa Albă în ultimii 18 ani.

Conținutul scrisorii neobișnuit de mari nu a fost încă dezvăluit dar summitul dintre cei doi lideri, inițial anulat, a fost anunțat ca fiind din nou valabil. Summitul va avea loc în data de 12 iunie, în Singapore, după cum relatează și The Strait Times.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.