Mike Pompeo: ”Sancțiunile la nivel global sunt o parte esențială a eforturilor de a realiza denuclearizarea.”

0
565
Credit Twitter/PA Wire

Statele Unite ale Americii au organizat astăzi o întrunire a Consiliului de Securitate pentru a discuta situația Coreii de Nord și încercările rusești de a submina efectul sancțiunilor deja impuse. Sancțiunile la nivel global sunt o parte esențială a eforturilor de a realiza denuclearizarea. Suntem mai hotărâți ca niciodată să le implementăm.”

În cadrul sesiunii plenare a Consiliului de Securitate ieri, 17 septembrie, reprezentantul Statelor Unite la ONU, Nikky Haley, a acuzat reprezentantul Rusiei că singurele eforturi întreprinse de acesta și echipa lui sunt de a ușura sancțiunile împotriva Coreii de Nord. ”Virusul corupției rusești este peste tot”, a declarat ea. ”Dacă nu suntem atenți, acesta se va răspândi și la nivelul Consiliului”. 

Vassily Nebenzia, omologul să rus, infirmă aceste acuzații și susține că echipa sa nu este decât prizoniera Washingtonului, care dorește să blocheze diseminarea rezultatelor ultimului raport la nivelul Panelului de Experți. El a mai subliniat faptul că pacea poate fi atinsă doar prin clădirea încrederii reciproce între state și prin semnarea unui tratat de pace între cele două state ale Peninsulei Coreea.

Sunt așteptate noi progrese în cadrul viitorului summit din Phenian, care va ajuta în reluarea negocierilor dintre Statele Unite ale Americii și Republica Populară Democrată Coreeană.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.