26 septembrie – Ziua Limbilor Europene

0
488
Sursa: Ministerul Afacerilor Externe Georgia

Ziua Limbilor Europene (EDL) a fost pentru prima oară celebrată în 2001 în cadrul Anului European al Limbilor. La finalul acestei campanii, Comitetul Miniștrilor Consiliului Europei a decis să facă din EDL un eveniment anual, care să fie celebrat în fiecare dată de 26 septembrie. În fiecare an, milioane de oameni din statele membre ale Consiliului și din altele organizează sau iau parte la activități de promovare a diversității lingvistice și abilitatea de a comunica în limbi străine. 

Conform comunicatului Consiliului Europei, scopul general este de a atrage atenția la bogăția lingvistică și culturală europene, ce trebuie încurajată și menținută, dar și de a extinde varietatea limbilor pe care le învață oamenii de-a lungul vieții în vederea dezvoltării abilităților lor plurilingvistice și consolidarea înțelegerii interculturale. EDL este oportunitatea de a celebra toate limbile Europei, inclusiv pe cele vorbite mai rar sau ale migranților.

Site-ul dedicat acestui eveniment este valabil în 26 de limbi și sute de activități sunt înregistrate în secțiunea de evenimente. Activitățile sunt organizate, în general, de școli, universități, institute lingvistice și culturale, asociații și birouri de traduceri ale Comisiei Europene. În 2016, peste 1100 de astfel de activități au fost înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.