Departamentul de Justiție dă în judecată statul California

0
455
Sursa: Restore Accountability

Potrivit comunicatului emis de Departamentul de Justiție al Statelor Unite, statul California va fi chemat în instanță pe fondul Proiectului de Lege 822. Această acțiune vine ca urmare a dorinței de stopare a unei noi legi care ar garanta accesul nestăvilit și echitabil la Internet, un principiu cunoscut drept neutralitatea internetului. Prezentele acțiuni nu sunt decât o altă bătălie legală între administrația Trump și Statele Unite. 

Procesul a fost înaintat la scurt timp după ce Guvernatorul Jerry Brown a semnat legea neutralității internetului. Aceasta este una dintre cele mai puternice eforturi de a restabili regulile de acces liber la internet de când Comisia Federală a Comunicării a operat modificări drastice la nivelul lor. Guvernatorul Brown, membru al Partidului Democrat, a fost de-a lungul timpului un oponent renumit împotriva acțiunilor administrației Trump, inclusiv în ceea ce privește imigrația și dereglementarea sectorului mediului.

Procurorul General Jeff Sessions a afirmat că legea neutralității promovată de California este ilegală întrucât Congresul a acordat doar guvernului federal, prin Comisia Federală a Comunicării, unica autoritate de a crea noi reguli privitoare la domeniul furnizării de servicii de internet.”Statele nu reglementează comerțul interstatal – guvernul federal o face”, a afirmat Sessions într-o declarație. ”Încă o dată, legislatura Californiei a emis o lege extremă și ilegală care dorește să frustreze politica federală.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.