Lily Bayer: ”Ultima investigație la care lucra avea legătură cu nivelul corupției la nivel guvernamental.”

0
518
Sursa: businessinsider.com

”Jurnalista de origine bulgară în vârstă de 30 de ani Victoria Marinova a fost ucisă ieri, al treilea astfel de eveniment tragic ce implică jurnaliști europeni în mai puțin de un an. Ultima investigație la care lucra avea legătură cu nivelul corupției la nivel guvernamental. Odihnește-te în pace!”

Lili Bayer este corespondent Politico pentru Europa. Tweet-ul său vine ca urmare a unui scandal de corupție căruia Sofia trebuia să facă față, după ce Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, prezentatoare la TVN, un post local din oraşul Ruse (nord), a murit după ce a fost bătută, strangulată şi violată. Trupul ei a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraş şi cazul a devenit public duminică.

Marinova modera o emisiune populară în Bulgaria, concentrată pe probleme legate de societate, difuzată local la Ruse, mare port la Dunăre, la frontiera cu România. În programul din 30 septembrie, ea a difuzat un interviu cu doi jurnalişti reputaţi de investigaţie care anchetau presupuse fraude cu fonduri europene care ar fi implicat oameni de afaceri şi politicieni.

Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei condamnă tragicul eveniment și face presiuni asupra autorităților să elucideze cauza acestei crime. În același ton, Franz Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene, și-a exprimat indignarea pe contul personal de Twitter:

”Sunt șocat de moartea îngrozitoare a Victoriei Marinova. Din nou, un jurnalist curajos cade în lupta pentru adevăr, îndreptată împotriva corupției. Cei responsabili ar trebui aduși în fașa justiției imediat de autoritățile bulgare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.