Ministerul Afacerilor Externe Rusia: ”(…) s-au înregistrat nouă cazuri de lansare de foc în provinciile Aleppo și Latakia.”

0
541
Sursa: businessinsider.com

”În ultimele 24 de ore, Partidul rus din Comisia Rusia-Turcia privind violarea Acordului Comun a înregistrat nouă cazuri de lansare de foc în provinciile Aleppo și Latakia.”

Ministerul Apărării al Rusiei a emis astăzi un buletin privind implementarea Memorandului Creării Zonelor de de-escalare în Republica Arabă Siriană. 

Observații privind armistițiul

Ca parte a implementării Memorandumului privitor la implementarea zonelor de de-escalare din Republica Arabă Siriană, semnat de Federația Rusă, Republica Turcă și Republica Islamică a Iranului pe 4 mai 2017, grupurile de control continuă să monitorizeze respectarea armistițiului. În ultimele 24 de ore, Partidul rus din Comisia Rusia-Turcia privind violarea Acordului Comun a înregistrat nouă cazuri de lansare de foc în provinciile Aleppo și Latakia. Partea turcă nu a semnalat nicio violare a armistițiului.

Ajutor umanitar pus la dispoziția populației siriene

În ultimele 24 ore, Centrul Rus de Reconciliere a Părților Opozante a facilitat implementarea a două intervenții umanitare: una pentru civilii din Zra, provincia Aleppo, ce a inclus 450 de pachete cu mâncare cu o greutate totală de 1.29 tone; cealaltă pentru civilii din Mazlum, provincia Deir ez-Zor, cu același număr de pachete și aceeași greutate. Numărul total de intervenții este de 1.964, cu o greutate totală de 3.071,6 tone.

Reconcilierea părțile opozante

În ultimele 24 de ore, niciun alt armistițiu nu a fost semnat. Numărul total al înțelegerilor până în acest punct este de 2.518. Numărul formațiilor armate, care susțin că au observat respectarea armistițiului, este 234.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.