Boris Johnson: ”Este timpul ca Marea Britanie să tină piept bătăușilor europeni.”

0
552
Sursa: businessinsider.com

”Boris Johnson: Este timpul ca Marea Britanie să tină piept bătăușilor europeni.”

Potrivit EU Watch, fostul ministru de externe Boris Johnson a folosit oportunitatea de a scrie în rubrica sa săptămânală din ziarul britanic The Telegraph pentru a critica Uniunea Europeană și tacticile sale de intimidare și pentru a încuraja guvernul britanic să țină piept acestora. 

Domnul Johnson, care este un critic de seamă al propunerilor venite din partea British Government’s Chequers, a subliniat faptul că de-a lungul negocierilor pe tema Brexit, tactica Marii Britanii a fost caracterizată de prea mult fair-play:

”Cu o politețe dureroasă, am fost de acord referitor la toate propunerile pentru discuții ale Uniunii Europene. Am consimțit să acordăm sume uriașe din banii plătitorilor de impozite – 39 miliarde de lire. Ne-am oferit voluntari pentru protejarea drepturilor naționalilor europeni în Marea Britanie. Nu am făcut nimic altceva înafară de a arăta înțelegere și generozitate.”

Fostul Ministru de Externe a acuzat Uniunea Europeană că ar fi precum un ”jucător de tenis care a ajuns în mod triumfător la rege și regină, Comisia Europeană oferind guvernului britanic ceea ce pare să fie o alegere binară.” Aceasta ar include, în perspectiva sa, fie separare, fie supunere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.