Ambasada Rusiei în Marea Britanie: ”O eventuală bază militară în Polonia ar viola prevederile Pactului dintre Rusa și NATO.”

0
527
Credit Twitter/PA Wire

”Ministrul de Externe Lavrov: O eventuală bază militară în Polonia ar viola prevederile Pactului dintre Rusa și NATO, care interzice desfășurarea forțelor militare în noi state membre. Este o problemă pentru securitatea noastră și o urmărim îndeaproape.”

La mijlocul lunii septembrie, liderul statului polonez a discutat cu Președintele Donald Trump o propunere interesantă, în încercarea de a obține suport pentru o idee pe care guvernul său a înaintat-o de luni bune pentru a împiedica orice posibilă agresiune rusească. Guvernul polonez este pregătit să și plătească pentru asta suma de 2 miliare de dolari. 

Bineînțeles că Andrzej Duda nu a fost primul lider european care a încercat să se apropie de Donald Trump. Marea Britanie a încercat același lucru, invitându-l pe Președinte la un ceai cu Regina Elisabeta II. Vizita a avut loc în luna iulie, însă protestatarii britanici i-au forțat pe organizatori să se limiteze la un program limitat. Președintele Macron l-a invitat, de asemenea, să îi fie alături la festivitățile din 14 iulie.

De când Rusia a anexat Crimeea în 2014, Polonia a fost una din zonele în care americanii și-au făcut resimțită prezența, incluzând desfășurări de trupe repetate pentru a demonstra mobilizarea rapidă a pe care forțele americane și NATO o pot pune în practică în cazul unei alte incursiuni rusești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.