Guy Verhofstadt: ”Vești bune pentru democrația europeană.”

0
546
Sursa: businessinsider.com

”Vești bune pentru democrația europeană. Ieri, Parlamentul European a votat o rezoluție ce obligă Facebook să acționeze împotriva dezinformării de dinaintea viitoarelor alegeri electorale.”

Un nou regulament al Comisiei Europene cere un audit total Facebook, în urma scandalului Cambridge Analytica. 

Rezoluția a fost adoptată de europarlamentari joi, îndemnând autoritățile europene să realizeze verificări ale gigantei platforme media, pe fondul unor frici venite din potențiale interferențe în cadrul alegerilor.

Aceste frici rezultă din partea de vină a Facebook în scandalul Cambridge Analytica ce a fost expus la mijlocul acestui an. Datele a mai mult de 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost prelucrate și date mai departe. Acestea au căzut în mâna Cambridge Analytica, o firmă de consultanță politică, ce a folosit aceste date pentru a realiza profilul și a targeta votanți în vederea securizării unor voturi în momente cheie, precum alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016.

Potrivit europarlamentarilor, Facebook a încălcat legea europeană și a erodat încrederea cetățenilor, eșuând în a proteja datele utilizatorilor. Jean Moraes, președinte al Comitetului European al Libertăților Civile, Justiție și Afaceri Interne, a declarat: ”Aceasta este o problemă globală, care deja ne-a afectat agenda și alegerile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.