Heather Nauert: ”Suntem mândri de parteneriatul nostru de lungă durată cu Belgia.”

0
567
Credit Twitter/PA Wire

”Statele Unite salută decizia Guvernului Belgiei de a achiziționa 34 de avioane de luptă F-35. Suntem mândri de parteneriatul nostru de lungă durată cu Belgia, una din pietrele de temelie ale parteneriatului modern de apărare transatlantic.”

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Heather Nauert, a publicat comunicatul de presă oficial al Departamentului de Stat privitor la ultimele achiziții ale Regatului Belgiei: 

”Statele Unite salută decizia guvernului belgian de a achiziționa 34 de avioane de luptă F-35. Belgia este acum pregătită să zboare cu acestea alături de aliații săi cei mai apropiați NATO și parteneri de lungă durată. Statele Unite sunt mândre de parteneriatul aerian trainic cu Belgia, a țară a cărei capacitate aeriană a contribuit la învingerea ISIS în cadrul campaniei din Iraq și Siria și în misiunea NATO Baltic Air Policing. Odată cu angajamentul față de programul F-35, industria sa aerospațială va continua să se extindă și să susțină această a cincea generație aeronautică, care s-a dezvoltat în complementaritate cu cea a partenerilor europeni. Participarea Belgiei în programul F-16 a reprezentat o piatră de temelie pentru parteneriatul nostru de apărare transatlantic. Suntem bucuroși să continuăm acest parteneriat în anii ce urmează și cu programul F-35.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.