AP: ”Angela Merkel anunță că acesta va fi ultimul său mandat în calitate de cancelar al Germaniei.”

0
533
Credit Twitter/PA Wire

”Angela Merkel anunță că acesta va fi ultimul său mandat în calitate de cancelar al Germaniei.”

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că nu va mai candida la preşedinţia formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), alegerile interne pentru un nou lider urmând să aibă loc pe data de 8 decembrie.

Anunţul a fost făcut de către cancelarul german în cadrul unei şedinţe de partid. Pasul făcut de cancelar este neaşteptat, având în vedere faptul că Merkel a declarat în mai multe rânduri că „poziţia de cancelar şi de lider de partid sunt absolut legate”.

Cel mai probail decizia lui Merkel are legătură cu rezultatul dezamăgitor înregistrat de CDU la scrutinul regional din landul Hessa. Angela Merkel a preluat funcţia de preşedinte al CDU în anul 2000, devenind unul dintre cei mai longevivi lideri ai formaţiunii. Deși a fost criticată aprig în ultima vreme, Angela Merkel rămâne una dintre cele mai marcante figuri ale politicii contemporane.

Conform informaţiilor apărute în presă, Angela Merkel doreşte să îşi păstreze funcţia de cancelar, pe care o ocupă din anul 2005. După retragerea cancelarului, fostul lider al grupului parlamentar comun CDU/CSU, Friedrich Merz, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia CDU. Acesta a declarat că a fost susţinut să ia această decizie de către mai mulţi membrii ai partidului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.