Kenneth Roth: ”Guvernul american transferă suspecți ISIS din nordul Siriei în Irak.”

0
508
Sursa: businessinsider.com

”Guvernul american transferă suspecți ISIS din nordul Siriei în Irak fără a lua în serios riscurile reale de tortură și lipsa procesului echitabil la care se expun acolo.”

Kenneth Roth este președintele Human Right Watch, una din cele mai importante organizații non-guvernamentale care desfășoară activități de cercetare și apărare a drepturilor omului.

Observatori independenți în cadrul a patru recente procese legate de terorism în Bagdad au raportat că o serie de apărători străini, inclusiv francezi, australieni și libanezi, au fost chemați în instanță pe baza unor acuzații referitoare la presupusul lor statut de membri ai Statului Islamic. Apărătorii au raportat capturarea lor și transferul din Siria pe parcursul proceselor. Unii au subliniat violări ale procesului echitabil, iar alte două cazuri au fost caracterizate de aplicarea torturii. Un al cincilea deținut, un național palestinian din Gaza, a fost de asemenea transferat din Nord-Estul Siriei în custodia Irakului.

O sursă independentă ce monitorizează evenimentele de la granița dintre Irak și Siria a transmis către Human Rights Watch că știe că astfel de transferuri americane a suspecților ISIS străini au loc între Siria și Irak, însă nu le poate cuantifica.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.