Întâlnire Angela Merkel și Andrej Babiš

0
527
Sursa: The Federal Chancellor

Potrivit unui comunicat de presă emis de Biroul Federal al Cancelarului Germaniei, Angela Merkel a întreprins o vizită de lucru vinerea trecută în Praga, Republica Cehă. Întâlnirea dintre aceasta și Prim-Ministrul Andrej Babiš a marcat aniversarea a 100 de ani de la întemeierea Republicii Cehoslovaciei. Angela Merkel a subliniat faptul că cele două state cooperează bine în cadrul Uniunii Europene, cu accent pe legăturile industriale dintre acestea. 

Cancelarul a felicitat poporul ceh odată cu aniversarea centenarului. Aceasta a transmis, de asemenea, ”cele mai calde salutări și felicitări” poporului Republicii Slovace. Cehoslovacia a fost întemeiată pe 28 octombrie 1918, printr-o declarație de independență. În urma evenimentului ce a ajuns să fie cunoscut drept ”Revoluția de Catifea” în 1993, Republica Cehă și Republica Slovacă au devenit state separate. Acest termen a fost utilizat pentru a reflecta tranziția non-violentă de la socialism la democrație.

Din 2015, guvernul german a menținut un dialog strategic cu cel ceh. El reprezintă, astfel, parteneriatul apropiat dintre cele două țări. Cele două guverne discută o lungă serie de problematici și încurajează schimbul mutual dintre cele două parlamente, state federale și autorități regionale. Pe lângă aspectele bilaterale, dialogul strategic are, de asemenea, accent pe politicile europene, adresând subiecte precum migrația sau Politica Europeană de Vecinătate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.