Parlamentul European aniversează 70 de ani de protejare a drepturilor omului

0
476
Universidad Deusto

Parlamentul European va găzdui Săptămâna Drepturilor Omului între 19 și 23 noiembrie pentru a marca a 70-a aniversarea a Declarației Universale a Drepturilor Omului. Adoptată pe 10 decembrie 1948, Declarația Universală a Drepturilor Omului a delimitat pentru prima oară drepturile fundamentale și libertățile inerente tuturor oamenilor. 

Pentru a marca a 70-a aniversare,Parlamentul va organiza o săptămână de evenimente, inclusiv o conferință în Bruxelles marți, 20 noiembrie. Aceasta va reuni reprezentanți din întreaga lume pentru discutarea unie multitudini de problematici, incluzând protejarea drepturilor omului în lumea digitală, protejarea minorităților și monitorizarea respectării drepturilor omului.

Ca parte a Săptămânii Drepturilor Omului, comitetele parlamentare vor organiza audieri cu privire la rolul guvernelor, a instituțiilor și societății civile în consolidarea repsectului pentru drepturile fundamentale, incluzând drepturile copiilor în Uniunea Europeană. Pe 19 noiembrie, comitetele libertăților civile vor discuta un nou raport a drepturilor fundamentale pe tema migrației, LGBT, persoanele cu dizabilități și independența justiției în Uniunea Europeană.
 

Comitetele vor analiza, de asemenea, incorporarea drepturilor omului în cadrul asistenței de dezvoltare a Uniunii Europene și în cooperarea comercială cu state ce nu sunt membre ale Uniunii Europene. Pe lângă acestea, vor exista filme ce proiectează poveștile de viață ale celor ce au protejat drepturile omului de-a lungul planetei, în cadrul Parlamentului toată săptămâna.

Subliniind responsabilitatea sa față de protejarea drepturilor omului, Parlamentul European a anunțat în octombrie că va decerna Premiul Sakharov pentru Libertatea de Gândire directorului de film ucrainian închis de autoritățile rusești, Oleg Sentsov.
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.