Summitul CSTO

0
480
sursa Twitter

Potrivit comunicatului de presă emis de Administrația Prezidențială Rusă, Vladimir Putin a participat ieri, 8 noiembrie, la întâlnirea Consiliului de Securitate al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, în Astana.

Vladimir Putin, Președintele Belarusului Alender Lukashenko, Președintele Kazakhstanului Nursultan Nazarbayev, Președintele Kârgâstanului Sooronbay Jeenbekov, Președintele Tajikistanului Emomali Rahmon, Premierul în exercițiu al  Armeniei Nikol Pashinyan și Secretarul General al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă Valery Semerikov s-au întâlnit în cadru restrâns, urmat de întâlniri cu membrii delegației.

Pe parcursul întâlnirilor, participanții au schimbat păreri privitoare la misiunea CSTO în contextul asigurării securității internaționale și regionale. Aceștia au adoptat o serie de decizii, printre care o reglementare privitoare la partenerul codificat și statutul de observator în cadrul Organizației de Securitate Colectivă.

Președintele Rusiei a informat audiența privitor la stabilitatea strategică și la situația controlului de arme în contextul deciziei unilaterale a Statelor Unite de a se retrage din Tratatul de Eliminare a Rachetelor cu Rază de Acțiune Intermediară și Scurtă, posibilitatea negocierii cu partea americană din Tratatul INF, dialogul participanților procesului Astana și așa-zisul Grup Grup pentru Siria ce a fost început în Istanbul.

Participanții la summit au acordat timp considerabil selectării unui candidat pentru funcția de viitor Secretar General al CSTO și au fost de acord să ia o decizie finală pe 6 decembrie în St. Petersburg.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.