Vizita ministrului de externe olandez în Bangladesh și Myanmar

0
571
Sursa: Inclusive Finance Platform

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, Ministrul Comerțului și al Dezvoltării Sigrid Kaag a întreprins o vizită de lucru pe parcursul săptămânii trecute în Myanmar și Bangladesh. Scopul vizitei a fost de a afla mai multe detalii despre criza refugiaților, răspunsurile autorităților și ajutorul umanitar ce este oferit. 

Din august 2017, sute de mii de oameni au părăsit Myanmarul și s-au refugiat în Bangladesh. Cei mai mulți dintre ei sunt Rohingya, o minoritate musulmană din Myanmar. Ministrul a discutat cu refugiații și personalul din taberele acestora într-o regiune a Bangladeshului unde aproximativ un milion de refugiați sunt localizați. Aceasta a vizitat, de asemenea, și punctele de distribuție ale World Food Programme ONU.

Doamna Kaag a discutat cu reprezentanții guvernului în Bangladesh și Myanmar, inclusiv cu liderul guvernului, Aung San Suu Kyi. Pentru a obține, însă, o imagine cât mai veridică a ceea ce se întâmplă, ea s-a întâlnit și cu analiști politici, diplomați ai statelor terțe și reprezentanți ai organizațiilor societății civile.

Bangladesh și Myanmar au anunțat că vor începe curând să repatrieze refugiații Rohingya. Totuși, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că toate condițiile pentru o întoarcere sigură, voluntară și demnă nu au fost îndeplinite. ”Olanda continuă să sublinieze că întoarcerea este posibilă doar dacă se întâmplă în mod voluntar și în condiții sigure, demne și sustenabile”, a declarat ministrul Kaag.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.