Parlamentul European încearcă să echilibreze flexibilitatea și securitatea pe piața muncii

0
448
Universidad Deusto

Potrivit site-ului Parlamentului European, instituția dorește ca toți muncitorii să beneficieze de drepturi de muncă minime, inclusiv al celor ce lucrează prin contracte non-tradiționale. 

Europarlamentarii au votat în favoarea începerii discuțiilor legate de propunerea de a introduce noi drepturi minime legate de sectorul muncii, inclusiv lungimea perioadei de probă, numărul de ore și contractele restrictive. Regulile ar include de asemenea ca toți angajații, inclusiv cei cu contracte de muncă atipice, cu locuri de muncă non-tradiționale, ar obține un pachet de beneficii extins legat de responsabilitățile lor și condițiile de muncă. Parlamentul va începe acum negocierile cu Consiliul.

În interviul acordat de Enrique Calvet Chambon, europarlamentar spaniol din partea ALDE, acesta aduce în discuție câteva aspecte importante:

”Noile tehnologii și digitalizarea generează noi forme de angajare, chiar și un nou concept de muncă și, de asemenea, ele testează piețele de muncă, limitele legii muncii și a protecției sociale. Beneficiile pot fi multe: nu poți ignora sosirea unor forme de angajare mai flexibile, mai creative și mai adaptabile. Este evident faptul că Europa dorește să evite exploatarea și orice lipsă de protecție incompatibilă cu modele sociale europene, în special mulțumită acestor noi maniere nestandardizate de muncă. Pe scurt, încercăm să obținem un echilibru între flexibilitate și protejarea muncitorilor: flexi-protecție. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.